#ta ansvar stopp dem
26.02.2019 Forfatter: Gunn Kvalsvik

Onsdag den 27. februar blir det demonstrasjon foran Stortinget som setter fokus på konsekvensene av tungtransport. Initiativtaker er Personskadeforbundet LTN Tromsø og omegn lokallag, men flere lag har meldt sitt engasjement.

I en pressemelding skriver Elin Gjikaj, leder for Tromsø og omegn lokallag, følgende:

«Vi ønsker å ansvarlig gjøre politikere, næringslivet og samferdselsmyndighetene rundt farene knyttet til tungtransport. Et konkret case er Charlie (22) som ble truffet at et vogntog fra Litauen i januar 2019.»

«Dette kan skje oss alle, vi vet ikke hvem den neste blir. Det vi vet er at det vil komme flere når de som er ansvarlige IKKE TAR ANSVAR. Vi er ikke ute etter å ta bransjen, sjåfører eller myndighetene. Snarer ønsker vi å øke bevisstheten, skjerpe holdninger og lovverket rundt de spesielle utfordringene og risikoen som er på norske  vinterveier.»

Sammen med Oslo fylkeslag og Romerike lokallag oppfordrer Tromsø og omegn lokallag alle medlemmer, samt andre interessenter, til å møte opp på demonstrasjonen som altså skal gå av stabelen i morgen, den 27. februar klokken 1400 på Eidsvoll plass foran Stortinget.