Alternativ julekalender
26.11.2018 Forfatter: Gunn Kvalsvik

Hvert år brukes det millioner av kroner i kjøp av adventpresanger. Her får du en alternativ julekalender med forslag til aktiviteter hver dag frem til jul. Den er en gave fra Personskadeforbundet LTN til DEG.

1. Heng opp julestjerne og sett frem adventspynt.
  2. Lag en liste over alt som er bra og ting du har lyst til å gjøre i desember.
  3. Gå en tur i skogen, finn granbar og pynt litt hjemme.
  4. Lag en julegave. For eksempel bak en kake, lag en olje eller strikk et par sokker.
  5. Inviter naboen på julegrøt.
  6. Sjekk tv-programmet og noter hvilke julefilmer du vil se fremover.
  7. Tenn lys for håp og glede.
  8. Inviter noen på pepperkakebaking og spleis gjerne på pynten.
  9. Kle deg godt, gå en langsom spasertur og gled deg over en vakker julegate.
  10. Sjekk avisen eller nettet, og finn en gratis julekonsert i ditt nærmiljø. Inviter gjerne noen med deg.
  11. Spill julemusikk fra radioen mens du synger med. Du blir garantert glad!
  12. Ring en venn eller slektning du ikke har snakket med på lenge.
  13. Lussekattbaking.
  14. Ta med et par venner og syng julesanger for de eldre på eldresenteret.
  15. Gå en tur i skogen, på kvelden med lommelykt. Ta gjerne med et barn eller flere.
  16. Biblioteket har mye jule; lydbøker, bøker, hefter og filmer.
  17. Inviter til brettspillkveld.
  18. Lag is eller snølykt, tenn lys når kvelden kommer – vakrere blir det ikke.
  19. Vær kreativ og lag egne julelapper.
  20. Finn frem gamle julekort og tillat deg å vær litt nostalgisk.
  21. Sol-snu-dag – lag gløgg og marker at sola endelig snur.
  22. Ta frem kassen med julepynt og sjekk om noe må repareres.
  23. Lag julepannekaker til frokost. Bruk pepperkakeformer for rett mønster. På kvelden er det «kvelden før kvelden» på NRK og julete.
  24. Se Disney i pysjen, før du spiser frokost og starter selve juleaften.