Nyhetsarkiv

Å kjøre bil etter hjerneskaden

Mellom 40 og 80% av de som blir rammet av hjerneslag eller får en traumatisk hjerneskade gjenopptar bilkjøringen etter skade, hvordan går det med de?

Valgkomiteen trenger de lyse hodene!

2017 er landsmøteår og valgkomiteen har allerede vært i gang  med sitt arbeid en  stund. – Vi trenger de lyse hodene som kan løfte oss i en krevende situasjon, sier valgkomiteens leder Svein Ove Langeland.

En liten håndbok om NAV

Gjennom årene har rådgiverne i Personskadeforbundet LTN gitt råd i utallige saker som handler om NAV og rettigheter. Likepersonene våre har støttet og snakket med mange som kvier seg for møte med NAV. Disse erfaringene er nå samlet i en slags håndbok der vi rett og slett oversetter fra «navsk» til norsk.

Krasjtesting for ¨dummies¨

Vi er i dag nærmere selvkjørende biler enn vi er biler med fysiske sikkerhetssystemer utviklet og testet for kvinnelige sjåfører.

Jeg elsker min hjerne

EUROPEAN BRAIN COUNCIL startet nylig aksjonen «I LOVE MY BRAIN» for å fremme god hjernehelse.

Varig misforståelse om wirerekkverk

NRKs sak på radio og nett i dag om forbudet mot wirerekkverk, har ført til aktivitet både på e-post og i kommentarfeltet til Facebooksidene til Personskadeforbundet LTN. – Det er mange misoppfatninger og misforståelser rundt wirerekkverk, men som trafikksikkerhetsorganisasjon må vi jobbe for alle trafikantgrupper. Vi kan ikke se på at et politisk, og ikke kunnskapsbasert, forbud opprettholdes, sier Per Oretorp. Han er assisterende generalsekretær, har snakket med tusener av skadde i rollen som seniorrådgiver og er selv motorsyklist.

Medisinbruk med baby i magen

Lurer du på hvilke medisiner du bør styre unna som gravid eller når du ammer? Trygg Mammamedisin er en offentlig tjeneste som tilbyr individuelle råd om nettopp medisiner til gravide og ammende.

Nasjonal hjerneskadekonferanse 2017

3. – 4. mai arrangeres nasjonal konferanse på St Olav i Trondheim med hovedtema posttraumatisk forvirring og milde/moderate hjerneskader. Programkomiteen har bestått av representanter for alle de store rehabiliteringssentrene ved norske sykehus, NSFs faggruppe for nevrosykepleiere og Personskadeforbundet LTN.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen På tide å snu i wirerekkverksaken!

Igjen har en rapport pekt på wirerekkverk som et svært effektivt trafikksikkerhetstiltak. I et brev til Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen ber Personskadeforbundet LTN om endre forskrifter rundt bruken av wirerekkverk.

Alfred Berg Humanfond leverer

Nylig ble den 16. årlige utdelingen av midler fra Alfred Berg Humanfond til veldedige organisasjoner avholdt. Personskadeforbundet LNT var blant mottakerne, og i år fikk vi hele 123 770,-.

Bli medlem nå!

Du får tilsendt vårt medlemsmagasin 10 ganger i året. Ved å ringe sekretariatet på telefon 22 35 71 00 får du gratis rådgivning innen erstatningsspørsmål og bistand til valg av advokat, helse- og sosiale rettigheter og navrettigheter. Du vil også bl.a. få tilbud om ulike kurs, snakke med en likeperson, rabatter samt rimelig leie av våre leiligheter i Bulgaria.
Meld deg inn!